Energie - WSAB
15761
page-template-default,page,page-id-15761,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ENERGIE

WSAB adviseert over het beperken van energieverbruik en het opwekken van energie. Dit met het doel het energieverbruik te verminderen, lokaal energie duurzaam op te wekken en dit zoveel mogelijk ook direct lokaal te gebruiken. WSAB zet zich in om het gebruik van fossiele brandstoffen in huis, in het verkeer en bij de industrie te verminderen.

Dat vraagt om innovatie en een slimme aanpak. Zo loopt er momenteel onderzoek naar de haalbaarheid van een goede exploitatie van een waterturbine bij de stuw in Driel/Heveadorp. En onder de naam “Walvoorzieningen Nederland” levert WSAB samen met JF Arnhem op een duurzame wijze nutsvoorzieningen aan schepen die afmeren in de Nieuwe Haven in Arnhem. Dit plan wordt uitgevoerd binnen project Clean Mobile Energy van het Interreg NoordWestEuropa.

Heveadorp Energie Initiatief 

 

In 2015 startte Wim Schoonderbeek met twee dorpsgenoten het Heveadorp Energie Initiatief (HEI) om Heveadorp, maar ook andere dorpen in de omgeving, zo duurzaam mogelijk te maken. Het HEI richt zich op toepassen van zonnepanelen, warmte-isolerende maatregelen en maatregelen om het gas gebruik te verminderen of zelfs geheel te stoppen. Het initiatief richtte zich in eerste instantie op Heveadorp. Inmiddels worden adviezen gegeven van Rheden tot Rhenen. En als het project van de watermolen bij de stuw Driel/Heveadorp gaat slagen wordt dit nog uitgebreid met Heteren, Driel, Elst en delen van Arnhem.

CME Project

 

WSAB is aandeelhouder van WVnld – en die van HeveaInitiatief. Wim schoonderbeek neemt via WVnld deel in het CME project.

Geïnteresseerd geraakt? Vraag een vrijblijvend gesprek aan.