Projecten - WSAB
15834
page-template-default,page,page-id-15834,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Zonnepanelen

 

Eén van de projecten binnen het HEI heeft tot doel zoveel mogelijk bewoners zonnepanelen te laten installeren. Onder het motto dat de bewoners van het schijnen van de zon dan drie keer blij worden. Het is mooi weer, het levert geld op en het bespaart CO2, wat goed is voor de (klein)kinderen. Ruim 25% van de geschikte woningen is inmiddels voorzien van zonnepanelen.

Walstroom voor schepen in de NieuweHaven in Arnhem

 


In 2017 heeft WSAB samen met JF Arnhem het bedrijf “Walvoorzieningen Nederland” opgericht. Dit bedrijf levert op een duurzame wijze nutsvoorzieningen aan schepen die afmeren in de Nieuwe Haven in Arnhem. De levering van elektriciteit [walstroom] wordt uitgevoerd binnen project Clean Mobile Energy van het Interreg NoordWestEuropa. Dit project heeft als doel een Intergraal Energie Management Systeem [iEMS] voor steden te ontwikkelen en is een voorbeeld voor andere locaties.


De elektriciteit zal op termijn zo mogelijk worden geleverd door het zonnepanelenpark en de windmolens die in het gebied direct naast de Nieuwe Haven komen. De gemeente Arnhem gaat daar voor tijdelijke opslag van de energie zorgen. Dat gaat gebeuren in de zogenaamde Pley-batterij. Walvoorzieningen Nederland zal deze opslag gebruiken op de momenten dat er onvoldoende elektriciteit direct van de zonnepanelen of de windmolens wordt geleverd.

 

Woonwensencoach

 

Wim is ook een van de eerste woonwensencoaches die (via het Energie Loket Midden Gelderland) naar bewoners in Renkum, Rozendaal, Rheden en Arnhem gaan om hen bij te staan op weg naar een meer duurzame, levensloopbestendige en energiearme woning.

Benieuwd met welk project WSAB u kan helpen? Vraag een vrijblijven gesprek aan.